Diederik Joukes

 

 Gezonder en gelukkiger door het leven gaan!

Diederik Joukes zijn missie is om de mensen gelukkiger en gezonder te maken. De huidige samenleving vervreemdt ons van onszelf , we zitten vaak vast in gewoontes die niet goed voor ons zijn, waardoor we sneller sterven en ongelukkig worden. Veel basisvaardigheden en -kennis op het gebied van gezondheid zijn zelfs nooit goed aangeleerd.

Eenvoudige ingrepen in de levensstijl hebben nochtans een positief sneeuwbaleffect. 

Daarom verdiepte hij zich in de kennis en toepassing van levensstijlinterventies , gebaseerd op de laatste wetenschappelijke bevindingen. Als deze gericht worden uitgevoerd, leven mensen gezonder en gelukkiger met als doel het risico op ziekte en vroegtijdige sterfte preventief te verminderen.

Hiervoor ontwikkelde hij vele interventies voor Springbokcoaching waaronder de Embrace yourself programma’s die op een systematische manier dit doel nastreven door te focussen op het maken van gezonde gewoontes. Dit zijn holistische of multi-component programma’s, die zetten in op aanpassingen in de omgeving, de cultuur en op persoonlijke vaardigheden. Deze programma’s toonden aan het meest efficiënt te zijn in wetenschappelijke studies.

Diederik is gepassioneerd door embodiment. Het opnieuw in echte verbinding gaan met het lichaam om een volledig persoon te zijn.  Lichaam en geest zijn niet gescheiden, ze vormen hetzelfde individu en zijn diep verweven op alle niveaus. Toch hebben we het verleerd om naar ons lichaam te luisteren, dat ons nochtans continu signalen geeft. Mensen helpen om zich te herverbinden zodat ze hun ware zelf belichamen is wat hij nastreeft.

Diederik Joukes is Master in de lichamelijke opleiding van de KULeuven

Partner bij Springbok healthcoaching

25 jaar  in pharmaceutische multinationals als leidinggevende en coach

Hartcoherentiecoach

Gastlector VUB , Arteveldehogeschool, en VIVES hogeschool. Stagebegeleider voor UGent, KULeuven, VUB, VIVES en Odyssee hogeschool.

Sporten op de beats van Diederik

https://open.spotify.com/playlist/2MaUjeYsUK65mtJhtRqyFz?si=557d85e9a6734a18

Gratis Whitepaper:

Beweging werkt

Schrijf in op onze nieuwsbrieven en download gratis onze whitepaper: Beweging werkt.